Tuesday, February 14, 2012

Δελτίο Προόδου ΙΙ-Valentine's Edition

Ξεκινάμε με Μπέσυ, γιατί απλά με κάνει υπερήφανη! Βγαίνει φέτος από το THEIA Lab με παλτό! Και τι παλτό;! Η Ιαπωνία συναντάει τον Κεραμεικό κυρίες και κύριοι!




Συνεχίζουμε με Σχέδιο Μόδας και μαθαίνουμε να αποτυπώνουμε με στυλ όλων των ειδών τις πιέτες και τους φραμπαλάδες!



Η Σοφία μας παρουσίασε ένα πρωτότυπο αξεσουάρ: κασκόλ-φιόγκος. Σε σχέση με το πόσο έχει προχωρήσει στη ραπτική, αυτό της ήταν πολύ εύκολο να το φτιάξει μόνη της στο σπίτι. Μας το έφερε μόνο και μόνο για να ζηλέψουμε (και φυσικά το πέτυχε! I'd never say "no" to a bow...)


Το πατρόν και η ραπτική καλά κρατούν, σε όλα τα επίπεδα! Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Enjoy!



















 Το Σάββατο δεν κατάφερα να συμμετάσχω στο Yarn Loving Afternoon, όπου έπλεξαν καρδούλες (περιμένουμε photos από τις δίδες Φαμέλη), οπότε το έριξα στη μοναχική πλεκτική την Κυριακή...Αποτέλεσμα: ένας σκούφος-πείραμα (βγήκε με πολλά κέρατα -επικαιρότατο λόγω Βαλεντίνου κι αυτό...) κι ένα much more innocent βραχιόλι με λουλούδι, το οποίο κατασκευάστηκε υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της ανηψιάς μου Δανάης (7 ετών) και προσφέρθηκε -όπως άρμοζε- στη "μανούλα" της :)






Και γιατί δεν παρευρέθηκα στο πολυαγαπημένο μου Yarn Loving Afternoon; Γιατί παράλληλα, στο ισόγειο φιλοξενούσαμε τη Χαριτωμένη Βόντα, στα πλαίσια του Valentine's Beauty Express Seminar και είπα να ξεστραβωθώ, μπας και του χρόνου με βρει ο Βαλεντίνος engagé, αντί με σκούφο με κέρατα...



Μάθαμε ένα σωρό πράγματα. Εγώ συνειδητοποίησα πως πραγματικά δε γνώριζα τίποτα σχεδόν, ενώ η φίλη Ιωάννα (βλ. ακριβώς από κάτω) πλησιάζει επίπεδο master.
Φύγαμε μυρίζοντας υπέροχα, ενώ εγώ εμφανίστηκα στο Pop με επαγγελματικό μακιγιάζ (αφού διετέλεσα και χρέη μοντέλου -αμέ!). Όλες οι παρευρισκόμενες στο workshop αυτή τη στιγμή δοκιμάζουν στο σπίτι όλα τα πρακτικά tips της Χαριτωμένης για να λάμψουν απόψε στο ραντεβού τους!
Shine on girls!!!


Κι αφού το θέμα μας δεν ήταν το αδυνάτισμα (το αφήνουμε πάντα τελευταίο για το καλοκαίρι...), τσακίσαμε όλες τις προμήθειες σε κουλουράκια, αλλά και την τούρτα σοκολάτα-πορτοκάλι! (Το peeling σβήνει τα ίχνη μιας τέτοιας παρεκτροπής-όχι;)



 Μένει μονάχα να ευχηθώ σε όοοοοοοοοολους όσους αγάπησαν και αγαπούν το THEIA Lab...

Όσοι θα περάσουν μόνοι την αποψινή βραδιά, ξέρουν πως εδώ πάντα τους περιμένει πολλή αγάπη, κι όταν χρειάζεται, και μια ζεστή αγκαλιά :)

***Thank you for being around***

Wednesday, February 8, 2012

Things I hate about fashion II: Fashion TV


Κάθε βράδυ σχεδόν, βγάζω βόλτα τη Bella στη Ροδόπολη. Η αλήθεια είναι πως δεν τη «βγάζω» ακριβώς. Κάθομαι στ’ αυτοκίνητο κι αυτή βολτάρει μόνη της στη μεγάλη (κι έρημη) πλατεία. [Δηλαδή, κάνω ακριβώς αυτό το οποίο στο παρελθόν έχω δει κι έχω «κράξει»-πλην:  βγαίνω και μαζεύω ό,τι χρειάζεται μάζεμα].

Κατεβάζω το παράθυρο κι ανάβω τσιγάρο [που πάντα εύχομαι μέσα μου να’ ναι απ’ τα τελευταία μου, αλλά η ευχή δεν πιάνει ποτέ]. Βγάζω τετραδιάκι και γράφω ό,τι θέλω να πω στο εαυτό μου (ή στον πρώην μου) και που θεωρώ πως καλύτερα να φύγουν δια χάρτου παρά δια της ομιλητικής οδού, για ευνόητους λόγους. Είναι, κοινώς, μια ώρα που αφιερώνω στον εαυτό μου, σαν λύτρωση απ’ τα βάρη της ημέρας, σαν υπενθύμιση πως, παρ’ όλο το φόρτο εργασίας (και το άγχος λόγω μείωσης αυτού), υπάρχω, εγώ και οι επιθυμίες/ανάγκες μου. Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη μόδα; Έχουν!
Γιατί εκεί που έχω βγάλει το τετραδιάκι μου κι ετοιμάζομαι ν’ αφοδεύσω τα εγκεφαλικά μου περιττώματα, το μάτι μου συλλαμβάνει στο βάθος μια εικόνα παράταιρη με τη γαλήνη που επιδιώκω…

Close-up σε γόβα μοκασίνι.

«Δεν μπορεί»! Κοιτάω πιο προσεκτικά. Κι όμως είναι αλήθεια! Ο φακός σιγά-σιγά ανεβαίνει: γάμπα, στρίφωμα, ύφασμα nude-τελευταία-λέξη, τέλεια πλεξούδα α-λα-ράντσο-girl πλαισιώνει πρόσωπο που χαρακτηρίζεται μόνο από ζυγωματικά (όπως αρμόζει σε κάθε μοντέλο που σέβεται τη βιομηχανία της μόδας). Είδαμε όλες τις λεπτομέρειες και τώρα ο φακός ξεζουμάρει για να αναδείξει το κομψό περπάτημα, την απταίστως επιτηδευμένη…νωχελο-νευρική (από πότε είναι δυνατός αυτός ο συνδυασμός;) κίνηση του νεαρού κοριτσιού.

«Δεν μπορεί»! Κι όμως, οι εικόνες έρχονται από τη γιγαντοοθόνη του τοπικού καφενείου, που συνήθως προβάλλει ματς κι είναι γεμάτο με μπυρόκοιλους monsieurs. Προβάλλει τώρα τις ίδιες εικόνες που προβάλλονται, την ίδια στιγμή, σε καφετέρια του Μπουρναζίου, σε κλειστό, λόγω ώρας, κατάστημα του Κολωνακίου, λίγο νωρίτερα στο σαλόνι αναμονής μαστολόγου, το πρωί σε ημιυπόγειο πεντικιουράδικο κι αύριο…αύριο μπορεί να παίζονται –ίσως, λέω- στην ταμπέλα επί της εθνικής οδού, αντί για το γνώριμο «Λ. Αθηνών 8’». Κι αναρωτιέμαι εγώ, που ίσως θα μαντεύετε πως είμαι από τους ανθρώπους στους οποίους περισσότερο θα μπορούσε να αρέσει το Fashion TV σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες, «τι θέση έχει το Fashion TV, εν έτει 2012, σε μια Ελλάδα ατέρμονης κρίσης»;

Παρακολουθώ την εικόνα αποσβολωμένη. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται η προβολή είναι αταίριαστο. Ο κόσμος κλεισμένος στα σπίτια του. Φοβισμένος. Χωρίς να έχει ιδέα τι θα του ξημερώσει, τρώει τα νύχια του στους καναπέδες κι αναρωτιέται αύριο τι θα τρώει. Κι όμως, δημόσιοι χώροι φιλοξενούν, ακόμα, το πρόγραμμα του FTV.

Shhh….Ησυχία…σε λίγο βγαίνει η Paris Hilton!

Η μόδα ως lifestyle πέθανε. Μιλάμε τώρα, κι αυτό με δυσκολία, για “life in style”. Σύντομα θα μιλάμε, απλά, για «ρούχα». 



Saturday, February 4, 2012

Valentine's Express Beauty Seminar




Ετοιμαζόμαστε για τον Βαλεντίνο, τον πρίγκιπα, τον κάφρο της παρακάτω γωνίας, το αλάνι, τον ομορφούλη, τον γλύκα, τον αλήτη, για όποιον αγαπάμε, ποθούμε, επιθυμούμε ή απλά...για εμάς τις ίδιες (...ε, άμα πια!)


Για δύο ώρες, θα μιλήσουμε για ομορφιά: Tips για μαλλιά, πρόσωπο, νύχια, αλλά και φροντίδα σώματος, με βασικό άξονα το πως θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Bonus: αποτρίχωση! Σωστή χρήση προϊόντων και μυστικά για να έχουμε όσο πιο απαλό δέρμα γίνεται. 


Όσες περισσότερες, τόσο το καλύτερο! Θα γελάσουμε περισσότερο και θα λύσουμε περισσότερες απορίες. Γι'αυτό μη διστάσετε να φέρετε και τις φίλες σας :) 

Προς το παρόν, σας ασπάζομαι κι ελπίζω να σας δω από κοντά!
χχ

Thursday, February 2, 2012

Δελτίο Προόδου ;)


Πολλά και διάφορα συμβαίνουν στο THEIA Lab τις τελευταίες 2 εβδομάδες!
Εγώ, πρέπει σίγουρα να συγκεντρωθώ και να θυμάμαι να παίρνω περισσότερες φωτογραφίες...
Σας παραθέτω ό,τι κατάφερα να συγκεντρώσω!

Και ξεκινάμε με ραπτική...
Η Εύα ήρθε φορώντας τη φούστα που έφτιαξε το προηγούμενο τρίμηνο για να κόψει το ζαπονέ της!

Εύα
Η Ηλιάννα επίσης μας δείχνει την τελευταία της φούστα. Προσοχή στο απλικαρισμένο λουλουδάκι κάτω δεξιά, αλλά και στην πασχαλίτσα ακριβώς δίπλα (που όπως μου δήλωσε πρόκειται να είναι το σήμα κατατεθέν της -"wonderful", θα πω εγώ)!

Ηλιάννα
Η Μαργαρίτα, ΠΑΝΤΑ με χαμόγελο, είναι πολύ χαρούμενη που προβάρει το ζαπονέ φόρεμα της! Αναρωτιέμαι αν η μεζούρα στη μέση θα παραμείνει και μετά την ολοκλήρωση του ;)

Μαργαρίτα
 Η Βασιλική επέλεξε να δημιουργήσει ένα κοντομάνικο ζαπονέ και επικροτούμε την επιλογή φόρμας και χρώματος, αφού ταιριάζει απόλυτα στο στυλ της!

Βασιλική
Επ!Τι έγινε εδώ;! Η Φωτεινή, αφού έμαθε το ποίημά της "μέσα η βελόνα-πάνω το ποδαράκι" πήρε άδεια να εγκαταλείψει για λίγο τη ραπτική και να επιδοθεί στο muffin-κι-όχι-μόνο-baking. (Πολυτάλαντη, προφανώς)!


Φωτεινή



Οι Double Crochets, συνεπείς στο ραντεβού τους, πέρασαν και αυτό το Σάββατο από το ΤΗΕΙΑ Lab! Αφού μας εξήγησαν από που προέρχονται οι διάφορες ποιότητες μαλλιού, συνεχίσαμε να πλέκουμε!

Double Crochets @ THEIA Lab
Βασιλική και φιόγκος by Marietta Fameli
Αμάντα και στέκα by Marietta Fameli
Ράνια και φιόγκος by Marietta Fameli
βραχιόλι με βελονάκι

myself και η κορδέλα (αλυσίδα της αλυσίδας)
Bella by Marietta Fameli
 Όλοι φύγαμε ενθουσιασμένοι με τις καινούργιες μας γνώσεις!!

the Antaloudakis sisters & friends ;)
Εγώ φυσικά, ως το "φυτό" της τάξης, συνέχισα να πλέκω μες στο Σαββατοκύριακο κι έφταξα την πρώτη μου κουκλίτσα!!
Είναι μέδουσα και ονομάζεται Tat. Tat είναι το όνομα μιας φίλης με την οποία για πολύυυ καιρό ζωγραφίζαμε μαζί "robocomix". Δικαιωματικά, της αφιερώνω την πρώτη μου κούκλα :)

Tat η μέδουσα
That's all folks!!

Φιλάκια - 'till next time! xx

Στοιχεία Επικοινωνίας ΤΗΕΙΑ Lab

THEIA Lab
Θερμοπυλών 59 & Παραμυθίας 2
104 35, Κεραμεικός

δείτε τον χάρτη :)

τηλ.: +30 210 3600 449
mail: info@theialab.com