Saturday, June 9, 2012

Η Ιστορία του Μαγιό!!! Μέρος 4


Photo credit: public domain/wikipedia
Ολα όσα θέλατε  πάντα  να μάθετε  για το    ΜΑΓΙΟ*
*και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε




Από τη Μπέσσυ Γιοβρή

 
Mes chères amies,

Τι σας προτείνω τελικά: έντεκα super-duper μοντέλα που θα σας προσδώσουν απαράμιλλο style.Διατίθενται τα πάντα-εντός ευπρεπών ορίων- vintage, maillot une piece, maillot deux pieces,bikini, brésilien bikini, tankini, trikini, τέλος πάντων ό,τι τραβάει η ψυχή σας.


gallerysize.com
Un cercle parfait formé par 11 jeunes femmes allongées au soleil dans les années 1940-1950



 1. Στην παραλία για μπάνιο μαζί με τον καλύτερό σας φίλο και την κολλητή σας. Το στύλ που σας προτείνεται είναι των αρχών του προηγούμενου αιώνα.
Υπέρ: όλοι θα σας θαυμάζουν, θεωρώντας ότι είστε ηθοποιοί και γυρίζετε ταινία εποχής του 1900. Θα ψάχνουν γύρω σας να βρούν το κινηματογραφικό συνεργείο και τις κάμερες.
Κατά: Όταν αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο μάλλον θα καλέσουν τους καλούς κυρίους ντυμένους στα άσπρα που θα φέρουν μαζί τους design λευκό ένδυμα με μανίκια που δένουν πίσω, για να σας μεταφέρουν σε ένα μέρος ήσυχο όπου θα σας παρέχουν τη βοήθεια που θα κρίνουν ότι την χρειάζεστε.


Bathing beauties in the Gilded Age, 1898 the Library of Congress


2. Εάν πάτε μόνη σας τελικά στην παραλία αδυνατώντας να βρείτε συνενόχους, υιοθετείστε ένα πιο απλό στυλ, της δεκαετίας του 1920. Προσοχή στο ομπρελίνο και τα παπούτσια.


Odalisque, Les frères Neurdein, image de jeune femme photographiée en 1925.

3. Ξεκουράστε το κουρασμένο σας κορμί, σε όποια βάρκα βρείτε μπροστά σας,-το απαιτεί η φωτογραφία-,προτάσσοντας το υπέροχο μπούστο σας,τονισμένο από έναν θεσπέσιο, επικό φιόγκο! 
 

Photographie distribuée par le Studio Roger-Violl


4. Που σας πάω! Ιταλία,1955. Δύο μοντέλα στο Παλέρμο,κοιτάζουν τα κρυστάλλινα νερά,φορώντας maillots de bain une piece, και τα δύο σε κόκκινο,το ένα μονόχρωμο,το άλλο καρό,συνοδεύοντας τα με πανέμορφους σκούφους θαλάσσης. Για πολύ avant-garde εμφανίσεις.  



Henry Clarke – Photographer


 5. Μaillots deux pieces, σύγχρονη πρόταση όπως βλέπετε, με γοητευτικές λεπτομέρειες, τα λευκά κουμπιά στο κόκκινο φόντο, και δυνατότητα να μαυρίσει λίγο η κοιλίτσα σας.Το κόψιμο του δεν απαιτεί ιδιαίτερα ψηλά πόδια,όπως τα προηγούμενα.Θα ξεχωρίσετε σίγουρα,επιλέγοντας αυτό το style.



Meilots de bain YSL Ete 2012
 


 6. Αν διαλέξετε ένα απλό ολόσωμο,φροντίστε να μη γίνετε βαρετές και επαναλαμβανόμενες,υιοθετώντας όλα τα fluo,digital prints,floral, etc,etc που είναι της μοδός.Προτιμείστε η  ένα απλό μαύρο μαγιό με ενδιαφέροντα κοψίματα και με ύψιστη υπερβολή ,λευκές λεπτομέρειες η ένα ιδιαίτερο μαγιό με εντυπωσιακή υφή και προσεγμένα δεσίματα στο λαιμό και την πλάτη.


              Une pièce noir et blanc de Lacoste
                   Οne-piece swimsuits Alexandre Herchcovitch sent down the runway at Rosa Cha




















7. Τώρα άν θέλετε να προχωρήσετε σε σύγχρονο monokini η trikini,μη φορέσετε το ίδιο με όλες,ξέρετε ποιό εννοώ.(αν δεν το ξέρετε, ρίξτε μια ματιά στη διπλανή ξαπλώστρα). Δοκιμάστε κάτι πιο πρωτοποριακό και θα επιβραβευθείτε με βλέμματα εντυπωσιασμού.Για να μη φανεί ο θρίαμβος στα μάτια σας, φορέστε τη μαύρη μάσκα.



HERVE LEGER Bath trikini 2009



8. Στο βαθμό που η επιλογή σας είναι ένα κλασικό μπικίνι, θα πρέπει να του προσδώσετε ένα δικό σας style.Προσφέρονται οι παναμάδες, τα ακριβά ρολόγια,αλλά έλεος,όχι άλλον Umberto Eco στην παραλία η την πισίνα.Ποιός σας είπε οτι του αρέσει το λάδι καρύδας η το γαλάκτωμα για βαθύ μαύρισμα;Κάτι πιό light, θα φαινόταν λιγότερο επιτηδευμένο.


Maillot de bain deux pièces à rayures Dim



9. Η πρόταση του brésilien bikini με βρίσκει σύμφωνη,αρκεί να υπερισχύσει ο πλουραλισμός που του ταιριάζει.Με προσοχή όμως πανέμορφες μου.Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο theatrale και το kitsch είναι πάρα πολύ λεπτή.


Salinas maillot brésilien



10. Δεν θα έλεγα όχι σε ένα γλυκύτατο polka dots tankini,με χαριτωμένες λεπτομέρειες για τις πιο ρομαντικές η για τις πιό αθλητικές(δεν φεύγει απο τη θέση του το πάνω μέρος). Κρατήστε, αν θέλετε,την άποψή μου.Οσο λιγότερα δείχνετε,τόσο πιό sexy φαίνεστε. 


Sunflair 2012 Modernt Arts Tankini


11. Χωρίς λόγια.Με μια μόνο παρατήρηση. Ταιριάζει αποκλειστικά σε ψηλές,λεπτές κοπέλες με ξυρισμένο τον αυχένα.


Photo Loomis Dean, Life Magazine, 1950



       Photos via Vintage Vogue                                             

Εάν,δεν χωράτε σ’όλα αυτά,μια κελεμπία τύπου Demis Roussos,η μία απλή μπούρκα –ούτε καν μπουρκίνι- θα αποτελούσε μια εναλλακτική επιλογή που θα έκανε πάταγο,στην κυριολεξία!
Εχοντας κάνει τη δική μου επιλογή σε μαγιό,καθισμένη στην παραλία,απολαμβάνω τον υπέροχο καλοκαιρινό ήλιο και σας εύχομαι μεγάλα μακροβούτια και τρελλές επιτυχίες ,που είμαι σίγουρη οτι θα τις έχετε,μόνο,εάν και εφ’ όσον ακολουθήσετε τις προτάσεις μου.



 
 
Je vous embrasse très fort,

                                       Bessy.





By the lovely author: Bessy Giovri 

1 comment: