Monday, January 16, 2012

Yarn Loving Afternoons Session I

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Yarn Loving Afternoons που συνδιοργανώνει το ΤΗΕΙΑ Lab με τις Double Crochets.
Αφού σερβιριστήκαμε το τσάι μας (απαραίτητο) και τσιμπήσαμε τα κουλουράκια μας (επίσης απαραίτητο), παρακολουθήσαμε το slideshow που είχαν ετοιμάσει η Μαριέττα και η Παναγιώτα για να μας μυήσουν στο βελονάκι μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή.

Yarn Loving Afternoons @ THEIA Lab

Ανάμεσά μας υπήρχαν άτομα που ήδη γνώριζαν βελονάκι, αλλά (ευτυχώς για εμένα που δεν είχα ιδέα) και πολλοί άσχετοι με το αντικείμενο. Έτσι, ξεκινήσαμε με ένα project που απαιτούσε μόνο τα πολύ βασικά, δηλαδή πως να ξεκινάς το πλέξιμο (slip knot) και πως να πλέκεις ένα chain.

photo by Marietta Fameli

Η Αθηνά Αναγνωστοπούλου μου είχε προετοιμάσει μια τέλεια έκπληξη. Είχε φέρει μαζί της μια κούκλα κι ένα panda (με το οποίο αμέσως ερωτευτήκαμε). Έκαναν παρέα μαζί μας καθ'όλη τη διάρκεια της εξάσκησης και στο τέλος αποφάσισαν να μείνουν στο ΤΗΕΙΑ Lab (ευχαριστώ Αθηνά! Υποσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ για να μη γίνουν θύματα της Bella...)

Yarn Loving Afternoons @ THEIA Lab

Αποδειχθήκαμε όλες ικανότατες και πολλά υποσχόμενες πλέκτριες, αφού με μεγάλη επιτυχία φτάσαμε στο στόχο μας: να κατασκευάσουμε our very own βραχιόλια!

photo by Marietta Fameli

photo by Marietta Fameli


Μπράβο μας λοιπόν!

Εκτός από το να φτιάνχουμε βραχιόλια, μάθαμε επίσης ότι το βελονάκι "θέλει χάρη". Οι γυναίκες κάποτε έφτιαχναν δαντέλες όχι απλά για τα "προικιά" τους, αλλά και για να επιδεικνύουν τη χάρη των χεριών τους καθώς τις έφτιαχναν....(άκου να δεις!).Εγώ πολύ απέχω από αυτό το στάδιο, αφού ακόμα μάχομαι απλά να το κρατήσω σωστά...Αλλά που θα πάει, θα το κατακτήσω!

Επόμενη συνάντηση το Σάββατο 21 Ιανουαρίου! Περιμένουμε με μεγάλη χαρά νέα μέλη στην καινούργια μας Σαββατιάτικη παρέα!!!

You may wish to read a relevant article in English:
http://doublecrochets.blogspot.com/2012/01/project-yarn-lovin-afternoons.html?spref=fb

No comments:

Post a Comment