Friday, January 6, 2012

Σεμινάριο Πατρόν & Ραπτικής


Για τέταρτη χρονιά φέτος η ΤΗΕΙΑ παραδίδει μαθήματα πατρόν και ραπτικής.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα "τι είναι αυτό", ακόμα κι αν το κουμπί σας μοιάζει με ιπτάμενος δίσκος και η λέξη "στρίφωμα" σας θυμίζει όνομα ιταλικής πόλης, δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα! Είμαστε εδώ για να σας τα εξηγήσουμε όλα :)

Είστε άνθρωπος που πάντα ονειρευόταν να μπορούσε να φτιάχνει τα δικά του ρούχα ή θέλετε να επεκτίνετε ή απλά να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας; This is the place to do it!

Στο ΤΗΕΙΑ Lab πιστεύουμε πως οποιοσδήποτε μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να μπει στη λογική! Γι'αυτο δε διδάσκουμε κάποια τυποποιημένη μέθοδο pret-a-porter πατρόν (που αναφέρεται σε συγκεκριμένα "βιομηχανικά" νούμερα, όπως το 40-42-44), ούτε σας τα δίνουμε έτοιμα, αλλά μαθαίνουμε τη γεωμετρία του πατρόν. Δηλαδή μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε ρούχα για πραγματικούς σωματότυπους. Αυτό θα μας επιτρέψει καθώς εξελισσόμαστε να κατασκευάσουμε όποιο ρούχο θέλουμε.

Αντίστοιχα, στη ραπτική ξεκινάμε από τα βασικά. Βλέπουμε πως λειτουργεί μια οικιακή ραπτομηχανή (πάνω σε Singer τελευταίας τεχνολογίας) και φυσικά σας βοηθάμε να δουλέψετε και πάνω σε κάποια μηχανή που μπορεί ήδη να διαθέτετε.

Αρχίζουμε μαθαίνοντας να παίρνουμε μέτρα, τις βασικές ιδιότητες και ποιότητες υφασμάτων και προχωράμε κατανοώντας το πως μπορουμε να αποδώσουμε στο χαρτί την ιδέα για το ρούχο μας, πως δηλαδή εν τέλει θα κόψουμε το ύφασμα και αφού το ενώσουμε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Όλα αυτά τα μαθαίνουμε στο τμήμα "Φούστα Ι", το τμήμα αρχαρίων. Σκοπός μας είναι στο τέλος του τριμήνου να φύγετε με τουλάχιστον δύο φούστες, ενώ όσοι προλαβαίνετε να αφιερώσετε χρόνο στο σπίτι θα μπορέσετε σίγουρα, με την καθοδήγησή μας, να επιτύχειτε περισσότερα! Εκτός από φούστες, θα είστε πλέον σε θέση να ράψετε μια τσάντα, ένα μαξιλάρι, μια κασετίνα και να κάνετε μετατροπές σε ρούχα που ήδη διαθέτετε.

Μετά το πρώτο τρίμηνο (όλα τα τμήματα έχουν τρίμηνη διάρκεια) συνεχίζουμε μελετώντας το πάνω μέρος του σώματος, τον κορμό, ώστε πέρα από μπλούζες να μπορούμε να ράψουμε και φορέματα!

Όρεξη να'χετε και αντοχή (γιατί σας προειδοποιώ, το ράψιμο είναι μαγεία, αλλά δεν έρχεται μόνο του- θέλει αγάπη κι επιμονή) και προχωράμε σε cocktail dresses, παντελόνια, σακάκια και moulage!

Νιώθετε έτοιμοι; Όλοι όσοι διδάσκουν στο ΤΗΕΙΑ Lab διαθέτουν πολυετή επαγγελματική εμπειρία τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και της βιομηχανίας της μόδας. Αλλά πάνω απ'όλα διαθέτουν πολύ όρεξη να σας μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους!

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά και να συζητήσουμε το πρόγραμμά σας!

...τα πρώτα αξεσουάρ ραπτικής είναι δώρο από εμάς ;)









No comments:

Post a Comment